444 20 54
info@focusgoz.com
Focus Tıp Merkezi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, İstiklal Mah. 402. Sk. No:5 Serdivan/SAKARYA
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı
Kanser ağrıları, kronik ağrıları, boyun ağrıları ve tedavileri hakkında bilgi almak için iletişime geçiniz..
2005 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ihtisasına başladı. 2010 yılında İç Hastalıkları uzmanı ünvanı alarak Kars Devlet Hastanesi’nde devlet hizmet yükümlülüğü görevine başladı. 2014 yılında ihtisasını başarı ile tamamlayarak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı ünvanı aldı. 2014-2018 yılları arasında Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde devlet hizmet yükümlülüğü görevini yerine getirdi. Bu görev süresi içinde 2017 yılında yılın en iyi uzman doktoru ödülüne layık görüldü.
2021 yılı ilk döneminde Doçent ünvanı aldı. Bu tarihten beri Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında Doçent doktor olarak görevine devam etmektedir. Çoğu SSCI ve SCI-E indekslerinde taranan dergilerde olmak üzere altmıştan fazla yayınlanmış uluslararası ve ulusal araştırma makalesi vardır.
Bu ödül, hasta güvenliği ve bakım kalitesi açısından katı standartları layığıyla yerine getirilen doktorlara verilmektedir.
Bu ödül, hasta güvenliği ve bakım kalitesi açısından katı standartları layığıyla yerine getirilen doktorlara verilmektedir.
Bu ödül, hasta güvenliği ve bakım kalitesi açısından katı standartları layığıyla yerine getirilen doktorlara verilmektedir.
Ben kendim Sakarya Üniversitesi fizik bölümde Doçent doktor hocayım. Doktorumuzun tiroid bezlerime ultrason çekerken öğrencilerine troid bezlerinin iyot depolaması ve iyodun atomik ve radyoaktif özelliklerinden başlayarak doğada davranışına kadar benim alanından bilgiler vermesi bana kendisini iyi yetiştirmiş olduğu ve gelecekte Türkiye'nin en iyi endokrinoloji uzmanları arasına girme adayı olduğunu gösterdi.
Doktorumuzun tiroid bezlerime ultrason çekerken öğrencilerine troid bezlerinin iyot depolaması ve iyodun atomik ve radyoaktif özelliklerinden başlayarak doğada davranışına kadar benim alanından bilgiler vermesi bana kendisini iyi yetiştirmiş olduğu ve gelecekte Türkiye'nin en iyi endokrinoloji uzmanları arasına girme adayı olduğunu gösterdi.
Doktorumuzun tiroid bezlerime ultrason çekerken öğrencilerine troid bezlerinin iyot depolaması ve iyodun atomik ve radyoaktif özelliklerinden başlayarak doğada davranışına kadar benim alanından bilgiler vermesi bana kendisini iyi yetiştirmiş olduğu ve gelecekte Türkiye'nin en iyi endokrinoloji uzmanları arasına girme adayı olduğunu gösterdi.
Tüylenme artışının birçok nedeni vardır. Hatta bazen herhangi bir neden de bulunamaz ve sorun genetik faktörlere bağlanır. Önce, uygun zamanda kan tahlili ile bazı hormonlar değerlendirilir ve ultrason ile yumurtalıklara ve rahmin durumuna bakılır. Bazen ihtiyaç halinde böbrek üstü bezi de değerlendirilebilir. Tüm kan tetkikleri ve görüntüleme sonuçlarına göre de karar verilir ve uygun tedavi şekli belirlenir.
Tiroid ameliyatlarında süre bazen kalıcı ama çoğunlukla geçici olmak üzere kandaki PTH (parathormon) düzeyi düşer. Bunun sonucu olarak kan kalsiyum değeri de düşmektedir. Bazen ciddi ve hayatı tehdit edici oranlarda düşmektedir. Böyle bir durumda derhal bir sağlık kuruluşuna veya bir uzmana başvurulmalıdır.
Eğer birden acıkma krizi geliyorsa ve kriz esnasında göz kararması, mide bulantısı ve bayılacak gibi olma hissi oluyorsa ve tüm bu şikayetler tatlı birşeyler yedikten sonra geçiyorsa bu durum “hipoglisemi”olarak tanımlanır. Çoğunluk kan şekeri 70 mg/dl’nin altına düşüyordur. Eğer şeker hastalığı varsa ve ilaç kullanılıyorsa tedavi fazla geliyor şeklinde yorumlanabilir. Ancak eğer bilinen şeker hastalığı yoksa bu durum mutlaka deneyimli bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.
Şeker hastalığında en çok ihtiyaç duyulan şey hastanın kanında kendi ürettiği insülin düzeyinin yeterli olup olmadığıdır. Ayrıca eşlik eden obezite, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı gibi durumlar da sonuçları çok etkilemektedir. Bunun dışında bazen başka hastalıklar nedeniyle kullanılan ilaçlar ve aktif enfeksiyon da şekeri olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle tüm bu koşullar ayrıntılı sorgulanmalı ve tedavide hesaba katılmalıdır. Çünkü şeker yüksekliği tedavinin uygun dozu ve türüyle oldukça başarılı şekilde düşürülebilmektedir.
Obezite için ilaç tedavisi vardır. Sayıları da her geçen gün artmaktadır. Ancak yine de obezitede her zaman ilk seçenek diyet alışkanlıklarının değiştirilmesi ve hafif hareketin günlük yaşama eklenmesidir. Ayrıca bireyin kilo vermeye kararlı olması da çok öenmlidir.
Kalsiyum yüksekliği saptandığında önce tekrar edilerek doğrulanmalıdır. Sonra bu durumun hem D vitamini hem de PTH (parathormon) düzeyi ile ilişkisi tespit edilir. Ayrıca kalsiyum yüksekliğinin olası diğer nedenleri de derhal araştırılmalıdır. Tedavi elde edilen sonuçlara göre belirlenir.
Haşimoto en sık görülen tiroid hastalıklarının başında gelmektedir. Tedavisi oldukça basit olmasına rağmen ömür boyu takip gerektirir. Ayrıca haşimoto hastalığı olanlarda tiroid bezinde nodül sıklığı daha fazladır. Bu açıdan da mutlaka değerlendirilmeleri gerekir.
TSH değerinin yüksek çıkması hem anne hem de çocuk üzerinde bazı olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Ancak bu ihtimaller yüksek değildir. Bu neden endişeye kapılmadan hızlıca konuda uzman bir hekime başvurulması gerekir.
TSH değeri gebeliğin özellikle ilk yarısında çok masum nedenlerle düşebilmektedir. Ama yine de tiroid organının olası bir hastalığı olup olmadığı konusunda bir endokrin uzmanı değerlendirmesi uygun olacaktır.
Her insanın sağ ve sol olmak üzere iki böbrek üstü bezi vardır. Yaş, cinsiyet ve diğer faktörlere göre değişen oranlarda olmak üzere %0,2-10 gibi gibi oranlarda böbreküstü bezinde kitle gözlenebilmektedir. Bu durumda kitlenin özellikleri ve hormon düzeyleri değerlendirilir. Ortalama %11-12’si tedavi edilirken kalan büyük kısmı sadece takip edilir.
Tiroid nodülleri çok sık rastlanan sorunlardan biridir. Bir kısmı biyopsi ile değerlendirilir. Ayrıca nodülü olan tüm hastaların kan tahlili ile tiroid hormon düzeyine de bakılmalıdır. Sonuçta bazı hastaların tedavisi için ameliyat kararı verilir. Ameliyat gerektiren durumlardan biri tiroid nodüllerinin çok büyük olması ve büyüklüğünden dolayı birtakım baskı şikayetleri oluşturmasıdır. Böyle bir durumda alternatif mikrowave ablasyon veya radyofrekans ablasyon yöntemleri kullanılabilir. Ancak öncesinde mutlaka nodüllerin biyopsi ile iyi huylu oldukları gösterilmeli ve hastanın cerrahi yöntemi kabul etmediği yazılı onam ile beyan edilmelidir